Napjainkban az informatikai - távközlési és számítástechnikai - hálózatokban integrálódik az adatátvitel, a hangátvitel és a videoátvitel.

Vonatkozik ez mind a nagykiterjedésű (WAN), mind pedig a helyi (LAN) vagy nagysebességű hálózatokra. Szinte kivétel nélkül minden szervezet, legyen az pl. bank, hivatal, üzleti vállalkozás, oktatási vagy egészségügyi intézmény, informatikai feladatait hálózattal oldja meg. A hálózat lehet épületen belüli, kábelezéssel megvalósított rendszer, de lehet épületek vagy telephelyek közötti megoldás. A telephelyek lehetnek egy városon belül vagy akár országos vagy nagyobb kiterjedésű területen elhelyezkedő létesítmények. Optimális hálózati megoldásokhoz a tervezéstől az üzembe helyezésen keresztül a fenntartásig alapos szakmai ismeretek szükségesek, hogy a legkorszerűbb és az adott feladathoz leginkább illeszkedő technológiákat, eljárásokat, algoritmusokat, eszközöket lehessen kiválasztani. A tervezéssel kezdődő és karbantartással, hibaelhárítással befejeződő teljes folyamat támogatására elengedhetetlen a korszerű mérőműszerek ismerete, alkalmazása.

Adat-hang integráció

A hang- és adatátviteli rendszerek történetileg egymástól elkülönülve fejlődtek. Mindmáig tipikus, hogy két telephely között külön keretben folyik a hangátvitel (telefónia) és az adatátvitel. Ez a megoldás mind a költségek tekintetében, mind pedig az üzemeltetés szempontjából alacsony hatékonyságú.

A hang és adatforgalom együttes továbbítására alkalmas a megfelelő adatátviteli infrastruktúra. A közös átvitelre két alapvető technológiai megoldás a jellemző, ezek a multiplexált jellegű átvitel (VoATM, VoFR), és a teljesen integrált hangátvitel (VoIP).

Mindkét megoldást lehetséges a telefon alközpontok, de akár az asztali telefonkészülékek integrált összekapcsolása is. A SCI-Network zRt. mind szolgáltatók, mind pedig felhasználók számára szállít integrált hang- és adatátvitelt lehetővé tévő eszközöket és kapcsolódó szolgáltatásokat.

Videoátvitel

A gyors információáramlás és hatékony kommunikáció: két olyan alapvető követelmény, amely alapja egy üzleti vállalkozás sikerének. Kutatások bizonyítják, hogy a kommunikáció 55 százaléka vizuális. A telefon, telefax vagy e-mail használata nem teszi lehetővé azt, hogy lássuk egymás reakcióit, holott ezek a gesztusok gyakran többet árulnak el minden szónál.

Az alkalmazási lehetőségeknek szinte csak az emberi fantázia szab határt: a megfigyeléstől és a távoktatástól kezdődően, a konferenciákon, illetve szakmai továbbképzéseken keresztül szinte az élet minden területén használhatjuk. Amellett, hogy a résztvevők látják egymás arckifejezéseit, lehetőség nyílik táblázatok, grafikonok, és mozgóképek továbbítására is.

Cégünk kínálatában megtalálhatók a PictureTel videokonferencia és az Axis Communications videomegfigyelő rendszerei is.

Távközlési rendszerek (WAN)

Amikor földrajzilag egymástól nagy távolságra lévő hálózati végpontokat kell egységes hálózati rendszerbe integrálni, a WAN (Wide Area Network) technológiákat kell alkalmazni.

A különböző WAN technológiák a távközlési infrastruktúra és az adott időben eltérő műszaki lehetőségek függvényeként alakultak ki. A hagyományos, rézvezetéken alapuló analóg és digitális átviteltechnikától indulva mára általánossá váltak a nagy sebességű, megbízható üvegszálas vezetőkbe épülő hálózatok.

A SCI-Network Rt. hagyományos profilja a WAN technológiák megvalósítása. Szolgáltatói és privát környezetek számára kínáljuk az alábbi eszközöket, valamint a kapcsolódó szolgáltatásainkat:

  • modemek analóg, ISDN, xDSL kapcsolatokhoz;
  • digitális cross connect elemek;
  • 25, FrameRelay, ATM kapcsolatok és access eszközök;
  • SDH/PDH átvitel technikai komponensek.

Nagysebességű helyi (LAN) hálózatok

A távolsági korlátok függvényében - tipikus campus területeken, illetve épületeken belül - lehetőség van jó minőségű, nagyon nagy sávszélességet biztosító helyi hálózatok (LAN) kiépítésére.

A mai irodai környezetek számára a helyi hálózatok folyamatos rendelkezésre állása alapkövetelmény. Az igények és a kiszolgált munkaállomások számának növekedésével a LAN technológiáknak is lépést kell tartaniuk. A SCI-Network Rt. biztosítja a LAN környezetek kialakításához, fejlesztéséhez, összekapcsolásához szükséges valamennyi komponenst és technológiát:

  • konverterek, repeaterek, hub-ok, egyszerűbb LAN-okhoz;
  • különböző lehetőségű és színvonalú kapcsológépek (Ethernet/FE/GigE switch-ek, ATM);
  • a LAN/WAN illesztést megvalósító eszközök (routerek, Layer-3 switch-ek).

Mérőműszerek

A távközlési és informatikai hálózatok megvalósítása és üzemeltetése során számos olyan feladat adódik (pl. hibakeresés, auditálás, teljesítmény rögzítés), amelynek elvégzéséhez műszerekre van szükség. Tevékenységünk során mi magunk is használunk műszereket, amelyek segítségével tudjuk minősíteni az átadásra kerülő rendszereket.

Ezért aztán partnereink, ügyfeleink számára külön termékként illetve mérési és/vagy tesztelési szolgáltatásként is kínáljuk azokat a mérőműszereket, amelyekkel mi is nap mint nap dolgozunk.

Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a különböző hálózati és magasabb szintű protokollok dekódolására, szimulálására és alkalmazás szintű értelmezésére használható protokoll analizátorokra, amelyek közül a RADCom LAN/WAN/ATM multiprotokoll analizátorait és VoIP hálózati analizátorait forgalmazzuk.

SCI-HÁLÓZAT TÁVKÖZLÉSI ÉS HÁLÓZATINTEGRÁCIÓS ZRT.

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Ravak Irodaház, 2. emelet

Telefon:  +36 1 467 7030
Fax:  +36 1 467 7049
Email:  info@scinetwork.hu


© 2017 SCI-Hálózat Távközlés és Hálózatintegrációs Zrt.

Honlapkészítés: Network Solutions + DesArt