Adatközponti megoldások

Fizikai Szerverek

A fizikai szerverek megbízható és biztonságos megoldást jelentenek a vállalatok számára az adatok tárolása és feldolgozása terén. Nagy előnyük, hogy fizikailag bármikor elérhetők, a kritikus adatokat és szolgáltatásokat házon belül tartják, a hozzáféréshez nincs szükség internet kapcsolatra, elég a belső hálózat kialakítása.

Teljesítmény

A fizikai szerverek általában nagyobb teljesítményűek, mint a virtuális vagy felhő alapú megoldások. Ez lehetővé teszi a nagy adatmennyiségek és az intenzív számítási feladatok hatékonyabb kezelését.

Biztonság

A fizikai szerverek lehetővé teszik a teljes ellenőrzést és védelmet az adatok felett, mivel a szervereket kontrollált helyszíneken tárolhatjuk, melyekhez csak kijelölt és engedélyezett személyek férhetnek hozzá.

Költséghatékonyság

Bár a fizikai szerverek beruházási költségei magasak lehetnek, hosszú távon gyakran mégis a költséghatékonyabb megoldást jelenthetik, mivel nem kell havonta előfizetést fizetni.

CISCO UCS: jövőálló infrastruktúra

A Cisco Unified Computing System egy integrált adatközponti infrastruktúra, amely többféle számítási, hálózati és tárolási erőforrást kínál egyetlen, egységes platformon. Az UCS lehetővé teszi az adatközpontok és a nagyvállalatok számára az erőforrások egyszerűbb kezelését és hatékonyabb felhasználását.

Az UCS olyan architektúrát alkalmaz, amely az erőforrások virtualizációjára és a központi menedzsmentjére épül. Az UCS rendszer tartalmazza a Cisco UCS szervereket, amelyek különböző konfigurációkban állíthatók össze, hogy megfeleljenek az adott alkalmazás igényeinek. Az UCS magában foglalja az Intel processzorokat, a Cisco hálózati eszközeit, az UCS Manager menedzsment platformot, valamint a Cisco Nexus tárolási megoldásokat is.

Az UCS Manager segítségével a rendszer felügyelet és menedzselés egyszerűbbé válik, mivel az UCS Manager lehetővé teszi a központi menedzsmentet és a konfiguráció automatizálását is. Javítja a rendelkezésre állást, a teljesítményt és az üzemeltetési hatékonyságot.

Az UCS-t széles körben használják az adatközpontokban és nagyvállalatokban, segít a vállalatoknak csökkenteni az üzemeltetési költségeket, miközben növeli az agilitást.

Cisco UCS
Cisco UCS Logo

Virtuális szerverek

A virtuális szerverek olyan szerverek, amelyeket egy nagyobb, fizikai szerveren hoznak létre és futtatnak. Akár több különböző szerver környezetet is létrehozhatuk, amelyek így célirányosabbak lehetnek. Lehetővé teszik az erőforrások hatékonyabb felhasználását és a szerverek dinamikus skálázhatóságát a változó  üzleti igények szerint.

Rugalmasság

A virtuális szerverek könnyen skálázhatóak, a szükséges erőforrásokat dinamikusan lehet hozzáadni vagy eltávolítani. Mivel a szervereket több helyen lehet futtatni, és így biztosítani lehet a redundanciát és a terheléselosztást.

Biztonság

A virtuális szerverek általában jobb biztonságot biztosítanak, mivel a különböző virtuális szerverek egymástól elkülönülnek, és az egyik szerveren bekövetkező probléma nem terjed át másik szerverre.

Költséghatékonyság

A virtuális szerverek jelentősen csökkenthetik az üzemeltetési költségeket, mivel csak a szükséges számú virtuális szerverrel kell fizikai szervereket vásárolni és üzemeltetni.

VMware

A VMware virtualizációs szoftverei lehetővé teszik, hogy egyetlen fizikai szerveren több virtuális gépet (VM) futtassunk, amelyek mindegyike külön operációs rendszert és alkalmazásokat futtathat.

A VMware úttörő az automatizálás és virtualizáció területén. A hatékony virtualizációs szoftverek, a megbízható környeztet és professzionális szolgáltatások jelentősen egyszerűsítik az informatikai infrastruktura komplexitását,

Virtual servers

Hatékonyabb erőforrás-felhasználás

A VMware segítségével a fizikai szerverek erőforrásai, például a CPU, a memória és a tárolás hatékonyabbak, mivel több virtuális gépet lehet futtatni egyetlen szerveren akár egymástól elszigetelve.

Rugalmasság és biztonság

A virtuális gépek könnyen áthelyezhetők egyik fizikai szerverről a másikra, ami lehetővé teszi a rugalmasabb kapacitáskezelést és az üzemeltetési feladatok egyszerűbb kezelését.

Magas rendelkezésre állás

Könnyebbé válik a hibamentes munkakörnyezetek kialakítása és gyorsan is válthatunk közöttük. Konszolidációt teremt a fizikai eszközök és a szerver szolgáltatások között egyszerű kezelhetőséggel.

Felhő

A felhő megoldások lehetővé teszik, hogy a felhasználók adatokat tároljanak és alkalmazásokat futtassanak az interneten keresztül, anélkül, hogy saját szerverre lenne szükség. A felhő szolgáltatások ezáltal bárhonnan, bármikor és bármilyen alkalmas eszközről elérhetőek miközben lehetőségünk van a biztonsági szempontok érvényesítésére is.

Rugalmasság

A felhő lehetővé teszi, hogy az adatokhoz és alkalmazásokhoz bárhol és bármikor hozzáférjünk, csak internetkapcsolat szükséges hozzá. Gyorsan és egyszerűen skálázhajuk az erőforrásainkat, például a tárolókapacitást vagy a számítási teljesítményt.

Biztonság

A felhő megoldásokban istarthatjuk a biztonságot és az adatvédelmet magas szinten mivel a felhőszolgáltatók általában erős biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, és rendszeresen frissítik és karbantartják rendszereiket.

Együttműködés

A felhő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén együttműködjenek egymással, mivel az adatokat és az alkalmazásokat könnyen megoszthatják és közösen dolgozhatnak bennük. Távolról és kényelmesen dolgozhatnak együtt.

Microsoft Azure

A Microsoft Azure egy felhőalapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az interneten keresztül hozzáférjünk különböző szolgáltatásokhoz, mint például a virtuális számítógépek, adatbázisok, alkalmazásfejlesztési környezetek vagy mesterséges intelligenciához és internet of things (IoT) megoldásokhoz.

Az Azure-ral biztonságos, a jövőre felkészített felhőmegoldásokat hozhatunk létre a helyszíni, a hibrid és a többfelhős környezetekben vagy a peremhálózatokon egyaránt.

Rugalmasság

Az Azure lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az erőforrásaikat gyorsan skálázzák fel vagy le, így alkalmazkodva az üzleti igények változásaihoz. Az Azure lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan és egyszerűen skálázzák az erőforrásaikat, például a tárolókapacitást vagy a számítási teljesítményt, amikor az üzleti igények változnak.

Költséghatékonyság

Az Azure segítségével a felhasználók csak azokért az erőforrásokért fizetnek, amelyeket ténylegesen használnak. Nem kell előre megvásárolni vagy bérelni a hardvereket és szoftvereket, amelyeket nem feltétlenül használnak ki vagy csak bizonyos részfeladatokhoz szükséges.

Teljesítmény

Az Azure szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a felhasználók nagy teljesítményű rendszereket építsenek és futtassanak.Az Azure integrálható a meglévő rendszerekkel és alkalmazásokkal, így továbbra is használhatják meglévő infrastruktúrájukat.

Microsoft O365

Az O365 vagy Office 365 egy felhőalapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az interneten keresztül hozzáférjenek az Office termékekhez és más Microsoft szolgáltatásokhoz, mint például a OneDrive, SharePoint, Teams, Outlook, Excel, Word, PowerPoint vagy az Access.

Rugalmasság

Az O365-el bárhonnan hozzáférhetünk az Office szoftverekhez, ha van internetkapcsolatunk.

Költséghatékonyság

Az O365 előfizetés alapú, így a felhasználók csak azokért a szolgáltatásokért fizetnek, amelyeket ténylegesen használnak.

Biztonság

Az O365 szolgáltatások magas szintű biztonságot és adatvédelmet nyújtanak a felhasználóknak.

Alkalmazások az alap szoftvereken túl

Az O365 számos alkalmazást és funkciót tartalmaz, amelyek növelik a hatékonyságot és a termelékenységet, mint például a Teams vagy a SharePoint.

Folyamatos frissítések és fejlesztések

Az O365 automatikusan frissül, így a felhasználók mindig az aktuális verziót használhatják és hozzáférnek az újdonságokhoz.

Egyszerűbb IT menedzsment

Az O365 megkönnyíti az üzemetetést, mert az összes felhasználót és eszközt központilag kezelhetjük.

Mentés és Archiválás

A mentés archiválása nagyon fontos és hasznos tevékenység a számítógépes adatok kezelésében és biztonsági mentési stratégiákban. Az archiválás lehetővé teszi az adatok hosszú távú megőrzését, hogy azok védettek legyenek az adatvesztés vagy szándékos adatmegsemmisítés esetén.

Véd az adatvesztéstől

Az archiválás lehetővé teszi, hogy az adatok hosszú távon megőrzésre kerüljenek, így megvédi őket az esetleges adatvesztéstől, amelyeket endszerhibák, vírusok, hardver hibák vagy szándékos támadások is okozhatnak.

Megfelelőség

Az archiválás lehetővé teszi, hogy megfeleljünk az adatvédelmi és a szabályozási követelményeknek. A mentés archiválása biztosítja, hogy hosszú távon megőrizzük az üzleti adatokat, amelyekre az adatvédelmi előírások vonatkozhatnak.

Tárhely és költséghatékonyság

Az archiválás lehetővé teszi, hogy hosszú távon megőrizzük az adatokat, helyet szabadít fel a rendelkezésre álló tárhelyeken, így csökkenti a tárolási költségeket.

Veeam - Backup & Recovery

A Veeam biztonsági megoldásai rugalmasak és személyre szabhatóak, így megfelelnek az egyéni ügyféligényeknek is. Lehetővé teszi, hogy különböző adatvédelmi stratégiákat hozzunk létre üzleti igényeink szerint.

Rendkívül könnyen használható, nem igényel különleges szakértelmet. Az intuitív felhasználói felülettel és széleskörű dokumentációval segíti a felhasználókat. Széles körű adatvédelmi megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy megvédjük üzleti adatainkat akár virtuális, akár fizikai környezetekben.

Támogatja a fájl-, az alkalmazás- és az infrastruktúra-szintű mentéseket is. Nagy teljesítményű adatvédelmi megoldásai gyorsak, hatékonyak és megbízhatóak.

A Veeam olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyekkel lépést tarthat a gyorsan változó adatvédelmi környezettel.

Terheléselosztás

A terheléselosztás olyan technika, amely lehetővé teszi, hogy az adott rendszerben felmerülő feladatokat több gépen, szerveren vagy felhőalapú infrastruktúrában osszuk szét. Egyszerre javítja az üzleti rendelkezésre állást, növeli a teljesítményt, rugalmasságot biztosít, csökkenti a költségeket és javítja a rendszer biztonságot.

Biztonság

A terheléselosztás lehetővé teszi, hogy az esetleges rendszerleállások vagy szerverhibák ne okozzanak teljes kiesést az üzlet számára. Támadás esetén a rendszer csak egy kisebb része lehet érintett, így a teljes rendszer helyreállítása könnyebbé és gyorsabbá válik.

Jobb teljesítmény

Az egyes szerverekre vagy gépekre eső feladatok terhelésének elosztása növeli a rendszer teljesítményét. Ez különösen fontos nagy adatmennyiségek esetében. A terheléselosztás csökkentheti a szükséges hardver- és szoftverberuházásokat.

Skálázhatóság

A rendszer bővítését és rugalmas skálázását a megfelelő beállításokkal könnyen az üzleti igényekhez igazíthatjuk. Kényelmesen hozzáadhatunk vagy eltávolíthatunk szervereket vagy gépeket a rendszerből. Függő és független valamint vertikálisan és horizontálisan is skálázhatunk.

F5 - Terheléselosztás

Az F5 lehetővé teszi a terheléselosztást több szerver között, melyeket úgy konfigurálhatunk, hogy az alkalmazások dinamikusan eloszthassák a terhelést a szerverek között, és így javuljon a teljesítmény, a rendelkezésre állás és a skálázhatóság.

A szerverek közti forgalom intelligens irányításával  optimalizálható az alkalmazások teljesítménye, magas rendelkezésre állást és megbízhatóságot biztosítanak, amelyek kulcsfontosságúak az üzleti alkalmazások számára.

Az F5 megoldásai az alkalmazásrétegben dolgoznak, és számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek javítják az alkalmazások teljesítményét és biztonságát, beleértve a webes alkalmazás tűzfalakat, az SSL offloadingot, a TCP optimalizálást, az adatrétegű biztonsági funkciókat és az alkalmazásspecifikus irányítást.

Alkalmazásbiztonság

Az F5 lehetővé teszi a különböző alkalmazásbiztonsági megoldások használatát, mint például a DDoS védelem, a WAF (webes alkalmazás tűzfal) és az SSL offloading.

Felhő integráció

Könnyen integrálhatók a legnépszerűbb felhőszolgáltatókkal, beleértve az Amazon Web Services (AWS), az Microsoft Azure és a Google Cloud Platform (GCP) is.

Alkalmazásirányítás

Az F5 dinamikus irányítást és menedzselést - beleértve az alkalmazások automatikus skálázását és elosztását - biztosít a szerverek között, így az alkalmazások állandó rendelkezésre állást biztosíthatnak.

Felhasználói élmény

Javítja a felhasználói élményt, az alkalmazások gyorsabban töltenek be, a felhasználók által használt hálózati utak optimalizáltan működnek.

Stand-alone és új generációs SDN alapú megoldások

A stand-alone adatközponti megoldás függetlenül működik más adatközpontoktól, nem része egy nagyobb hálózatnak vagy infrastruktúrának.  Nagy rendelkezésre állási vagy kritikus infrastruktúra igények esetén DR kialakítás szükséges kettő, vagy akár több helyszínnel.

Az SDN (Software-Defined Networking) adatközpont lehetővé teszi az adatközponti hálózat rugalmasabb kezelését és programozását azáltal, hogy a hálózati irányítási funkciókat szoftver alapú vezérlőkbe helyezi, amelyeket központi vezérlőegységek irányítanak. Az SDN adatközpontok tehát lehetővé teszik az adatközponti hálózat hatékonyabb kezelését és rugalmasabb működését, ami előnyös lehet az üzleti igényekhez igazodó követelmények teljesítése szempontjából. Az SDN adatközpontok számos előnnyel rendelkeznek, többek között:

Rugalmasság

Az adminisztrátorok gyorsan és egyszerűen konfigurálják, kezelik és szabályozzák a hálózatot, ami rugalmasabb működést tesz lehetővé az üzleti igényekhez igazodva.

Skálázhatóság

Könnyen skálázható a hálózat növekedésével együtt, ami lehetővé teszi a kapacitás bővítését anélkül, hogy nagy beruházásokat kellene tenni új hardverekbe.

Központosított irányítás

A hálózati irányítási funkciók központi kezelése és ellenőrzése, egyszerűbb és hatékonyabb hálózati működést tesz lehetővé.

Alacsonyabb költségek

Az SDN adatközpontok csökkentik a hálózati infrastruktúrára vonatkozó költségeket, mivel lehetővé teszik a különböző hálózati funkciók virtualizálását, ami hatékonyabbá teszi az erőforrások felhasználását.

Dolgozzunk együtt!