2017. december 11.
  • Hungarian (formal)
  • English (United Kingdom)
SCI-Network
Széchenyi 2020
ISO 9001:2008
ISO 14001
ISO 27001:2005
LinkedIn
Nyitólap
Magunkról
Megoldások
Sajtószoba
Partnerek
SCI-Network
Vezeték nélküli átvitel A+ A-  PDF Nyomtatás

Az informatikai hálózatokban világszerte igen sok feladat megoldására alkalmaznak vezeték nélküli összeköttetéseket. A tevékenységi körünkbe eső vezeték nélküli összeköttetések a mikrohullámú frekvencia tartományban vannak. Jelenleg a 2.4-38 GHz közötti sávokban működő pont-pont és pont-multipont rendszerek találhatók meg. Cégünk alapvetően a számítástechnikai hálózatokkal foglalkozik, vagyis nem az un. klasszikus távközlési hálózatokkal, összeköttetésekkel.

A mikrohullámú összeköttetések egészen az elmúlt évekig kizárólag közvetlen átlátás mellett működtek. Most jelentek meg azok az új megoldások, amelyek ettől enyhén eltérő feltételek mellett is megfelelően üzemelnek.

A napjainkban alkalmazott mikrohullámú rendszerek jelentős része szórt spektrumú megoldással működik. A konkrét követelmények és lehetőségek függvényében

  • fázis ugratásos (DS - direct sequence) vagy
  • frekvencia ugratásos (FH - frequency hopping)

rendszereket alkalmaznak. Külön jelentősége van általában, így Magyarországon is, a 2.4 és 5.8 GHz-es ingyenes un. Ipari, Tudományos és Egészsségügyi (ISM) frekvenciasávoknak.


Pont-pont kapcsolatok

Választékunkban olyan pont-pont nagykapacitású rendszerek is szerepelnek, amelyek akár 622 Mbps-os SDH/ATM, akár Gigabit Ethernet jelek átvitelére alkalmasak. Kézenfekvő a pont-pont összeköttetések alkalmazása a szolgáltatók, köztük a mobil telefon szolgáltatók, bázisállomásai között.


Pont-multipont kapcsolatok

A számítástechnikai hálózatokban az elérési szinten alapvetően a pont-multipont megoldásokat alkalmazzák. Ezekben 3 Mbps-ig terjedő effektív átviteli kapacitást lehet megvalósítani. Igen gyakori az ilyen rendszerek alkalmazása az Internet és távközlési szolgáltatók rendszereiben az "utolsó kilométer" áthidalására. Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb hazai pont-multipont mozgalma a 3.5 GHz-es rendszerek bevezetése öt távközlési szolgáltatónál.

 

Címkék: pont multipont | pont pont | vezeték nélküli

 
©2017 SCI-Hálózat Távközlési és Hálózatintegrációs zRt.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125. Telefon: 06 1 467-7030. Telefax: 06 1 467-7049. E-mail: info@scinetwork.hu